Grup Hepsicilerin Buluşma Noktası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Grup Hepsicilerin Buluşma Noktası

Grup Hepsi Fanları Haydi Buraya
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 ÇİLEKLİ TART

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
уσѕну'м_α∂мιη...
Adminstrator
Adminstrator
уσѕну'м_α∂мιη...


Mesaj Sayısı : 251
Kayıt tarihi : 15/09/09
Yaş : 27
Nerden : İzmir

ÇİLEKLİ TART Empty
MesajKonu: ÇİLEKLİ TART   ÇİLEKLİ TART EmptyPerş. Eyl. 17, 2009 7:21 pm

Biraz zahmetli gibi görünse de, bitipte şöyle bir karşıdan bakınca
ve bir dilim tadınca gerçekten azıcık zahmete deydiğini anlıyorsunuz.
Bu arada hamur için kakao yerine 1 adet limon kabuğu rendeside
kullanabilirsiniz.
ÇİLEKLİ TART Cilekli_tart

Hamuru için:
250 gr. un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
125 gr. pudra şekeri (3/4 su bardağı)
125 gr.tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2-3 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım limon suyu
Üzeri için:
yarım kilo taze çilek
İsteğe göre tart jölesi
Yapılışı:

Unu derin ve geniş bir kaba eleyin, üzerine pudra şekeri, vanilyayıda
beraber eleyin daha sonra tuz küp küp doğranmış tereyağını, süt, kakao
ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun.
Hamuru buzdolabı pışetine alın ve dolapta yaklaşık 30 dk. dinlendirin.
Kelepçeli tart kalıbını yağlayın (kalıbınız yoksa borcam yada yuvarla
küçük bir fırın tepsiside olur).
Hamuru kalıba yayarak, üzerinde çatal yardımıyla delikler açın (fazla
kabarmaması için). 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. kadar
pişirin. Ve soğumaya bırakın.
Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya
kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dk. soğutun.
Tart tabanının üzerine soğuyan kremayı güzelce döşeyin ve servis
tabağına alın. Çileklerin yapraklarını ayıklayın iyice yıkayın ve
süzün. Daha sonra çilekleri ortalarından 2 ye bölün ve ortadan
başlayarak kremanın üzerine dizin.
Soğuk olara servis yapın.
Küçük bir mutfak sırrı : Fırına vermeden önce tart
hamurunun üzerine yağlı kağıt serip üzerine nohut korak fırınlarsanız
tart tabanı daha ince olacaktır.



ÇİLEKLİ TART Pixel
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gruphepsiciler3.yetkinforum.com
€r€n !l€ €l!f
CO-Admin
CO-Admin
€r€n !l€ €l!f


Mesaj Sayısı : 140
Kayıt tarihi : 15/09/09
Yaş : 28
Nerden : İzmir

ÇİLEKLİ TART Empty
MesajKonu: Geri: ÇİLEKLİ TART   ÇİLEKLİ TART EmptyPaz Eyl. 27, 2009 9:01 pm

bu tartı yapmam alazım hayatımda hıc tart yemdım yaa ben acılar cocouguyum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
уσѕну'м_α∂мιη...
Adminstrator
Adminstrator
уσѕну'м_α∂мιη...


Mesaj Sayısı : 251
Kayıt tarihi : 15/09/09
Yaş : 27
Nerden : İzmir

ÇİLEKLİ TART Empty
MesajKonu: Geri: ÇİLEKLİ TART   ÇİLEKLİ TART EmptyPtsi Eyl. 28, 2009 3:21 pm

puhah ACILARIN ÇOÇUĞU ELİF hahahahaha (kötü kadın edanur ÇİLEKLİ TART Icon_biggrin ÇİLEKLİ TART Icon_biggrin ÇİLEKLİ TART Icon_biggrin )
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gruphepsiciler3.yetkinforum.com
€r€n !l€ €l!f
CO-Admin
CO-Admin
€r€n !l€ €l!f


Mesaj Sayısı : 140
Kayıt tarihi : 15/09/09
Yaş : 28
Nerden : İzmir

ÇİLEKLİ TART Empty
MesajKonu: Geri: ÇİLEKLİ TART   ÇİLEKLİ TART EmptyPtsi Eyl. 28, 2009 4:44 pm

hahahahahahahahahha Very Happy:D:D:D:D:D:SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ÇİLEKLİ TART
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Grup Hepsicilerin Buluşma Noktası :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: