Biraz zahmetli gibi görünse de, bitipte şöyle bir karşıdan bakınca
ve bir dilim tadınca gerçekten azıcık zahmete deydiğini anlıyorsunuz.
Bu arada hamur için kakao yerine 1 adet limon kabuğu rendeside
kullanabilirsiniz.
Hamuru için:250 gr. un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
125 gr. pudra şekeri (3/4 su bardağı)
125 gr.tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2-3 yemek kaşığı kakao
Kreması için:1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım limon suyu
Üzeri için:yarım kilo taze çilek
İsteğe göre tart jölesi
Yapılışı:
Unu derin ve geniş bir kaba eleyin, üzerine pudra şekeri, vanilyayıda
beraber eleyin daha sonra tuz küp küp doğranmış tereyağını, süt, kakao
ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun.
Hamuru buzdolabı pışetine alın ve dolapta yaklaşık 30 dk. dinlendirin.
Kelepçeli tart kalıbını yağlayın (kalıbınız yoksa borcam yada yuvarla
küçük bir fırın tepsiside olur).
Hamuru kalıba yayarak, üzerinde çatal yardımıyla delikler açın (fazla
kabarmaması için). 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. kadar
pişirin. Ve soğumaya bırakın.
Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya
kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dk. soğutun.
Tart tabanının üzerine soğuyan kremayı güzelce döşeyin ve servis
tabağına alın. Çileklerin yapraklarını ayıklayın iyice yıkayın ve
süzün. Daha sonra çilekleri ortalarından 2 ye bölün ve ortadan
başlayarak kremanın üzerine dizin.
Soğuk olara servis yapın.
Küçük bir mutfak sırrı : Fırına vermeden önce tart
hamurunun üzerine yağlı kağıt serip üzerine nohut korak fırınlarsanız
tart tabanı daha ince olacaktır.