Yufkacıdan alacağın ekmek kadayıfının taze olmasına dikkat edin.
Malzemesi:
1 adet ekmek kadayıfı
10-11 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Ayrıca : 2 kahve toz şeker
1 kahve fincanından (biraz az ) su
Öncelikle 2 kahve fincanı toz şeker ile 1 fincandan biraz az miktardaki
su bir tencereye alınıp kaynatılır ve ağdalaştırılır.(fazla yakmadan)
Daha büyük bir tencereye 10-11 su bardağı kadar su, 5 bardak şeker ve ağdalaşmış şeker alınıp kaynatılır.
Hazır ekmek kadayıfı biraz büyükve yüksek kenarlı bir bakır tepsiye
alınır .Kaynatılmış olan şerbet ekmek kadayıfının üzerine dökülür.Ocak
üzerinde, kısık ateşte üzerine şerbeti gezdirile gezdirile
pişirilir.Ekmek kadayıfı yumuşayıp şişince biraz daha büyük bir tepsiye
ters çevrilir.(bu aşamada çok dikkat etmen gerekli, kendini sıcak tepsi
ve özellikle sıcak şerbetle yakmaman için) Tepsi üzerinde kapalı
kalacak şekilde biraz daha ocak üzerinde tutulup,pişirilir.Ateş
kapatılınca tepsi üzerinden alınır. kadayıf soğuduktan sonra
dilimlenip,kaymakla sevis yapılır.(Ben arasını açıp ortasına dövülmüş
ceviz de serpiyorum)