Hamsi Tava (6 Kişilik) Malzemeler 1350 gr Hamsi
1.5 Yemek Kaşığı Tuz
4.5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
6 Yemek Kaşığı Mısır Unu
Yemeğin Tarifi Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl.
Tavaya
1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa
bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire
oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan
ters çevir, diğer yüzünü de kızart.
Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.
Notlar Hamsi
Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek
olarak tüketilir. Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır. Daha çok
Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede
tüketilmektedir. Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir.