Kendi mutfağınızda yapacağınız lahmacun tarifi.
İçinde ne olduğunu bilerek ve temizliğinden şüphe duymayarak,yiyeceğiniz ev yapımı lahmacun.
Malzemeleri
Hamuru için2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı instant maya
Çeyrek su bardağı ılık su
Harcı için150 gram kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
Damak tadınıza göre karabiber, kırmızı biber, kimyon
YapılışıHamur için gerekli malzemeleri yoğurup 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Harcını hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağın kabuklarını soyup robotta çekin.
Kıyma, baharat ve robotta çektiğiniz malzemeleri karıştırın.
Mayalanmış hamuru parçalara bölüp oklava ya da merdaneyle incecik açın.
Fırın tepsisini yağlayıp açtığınız hamurları aralarında boşluk kalacak şekilde dizin.
Üzerine kıymalı harcı yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.