buyurun:
Malzemeler-Hamur:Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
4-5 su bardağı kadar un
Sütün
içinde maya eritilir. İçine toz şeker, tuz, zeytinyağı eklenir. Un
boşaltılıp önce tahta bir kaşık ya da çatal ile karıştırılır, sonra el
ile kısa sürede toparlanan bir hamur yapılır. Üzeri kapatılıp iki misli
kabarana kadar bekletilir.
Malzemeler-Domates sosu2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı z.yağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1'er çay kaşığı karabiber, tuz, kuru fesleğen, kekik
Yarım çay bardağı su
Bir
tavada yağ kızdırılıp sarımsaklar içine konur. Hafif pembeleşince salça
ve su eklenir. Geri kalan malzemeler eklenip bir taşım kaynatılıp
soğumaya bırakılır.
Malzemeler-Üst2 büyük boy domates
400 gr doğranmış sosis
1,5 su bardağı rende taze kaşar
3 adet yeşil biber
(Siz istediğiniz ekstra malzemeyi katabilirsiniz)
Hazırlanışı:Mayalanan hamuru tekrar yoğurup, yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine domates sosunu eşit bir şekilde dağıtın.
Kaşar
peynirinin yarısını hamurun üzerine serpin. Tüm malzemeyi hamura eşit
olarak dağıtın. En üste kalan kaşarları serpin. 225 dereceye ısıtılmış
fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet
Olsun!